Portfolio

Hernede kan du se et stort utvalg av mine kunstverk fra både kommersielle og personlige prosjekter. Jeg har fordelt en stor del i ulike kategorier. Noen bilder faller innenfor flere kategorier og kan derfor vises oftere.

Lenger ned har jeg presentert en seleksjon av kommersielle prosjekter fra de siste årene.

Du kan se flere bilder innen hver kategori eller prosjekt ved å trykke på ‘se flere’ knappen.

Oversettelsen av bildebeskrivelsen er en omfattende jobb og ikke alle tekstene har blitt oversatt enda.


prosjekt

Tegneserie for Sensorisch Landschap

Denne tegneserie ble illustrert for Sensorisch Landschap, et selskap i Nederland som utfører jordsmonn-analyser for å gi råd om å forbedre jord kvaliteten i landbruket. Tegneserien er en fortsettelse av den jeg har illustrert tidligere for Soil4U.


prosjekt

Karakterutvikling for Skyfritt AS

Skyfritt AS jobber med cybersikkerhet ved å sette opp lokale backup løsninger, såkalte datahvelv. Dette gjør kundene dems uavhenging av utrygge skytjenester. Konseptene de baserer seg på er noen ganger litt for teknisk og vanskelig å forstå, derfor ønsket de å utvikle små forklarende tegneserier som gjør informasjonen mer tilgjengelig. Jeg hadde oppdraget om å utvikle disse karakterene som de skal bruke i sine presentasjoner og markedsføring: Big Tech, Hacker, Liten Server, Stor Server, Jostein og Ruben(som driver Skyfritt).


prosjekt

Julekort

En serie av julekort som jeg illustrerte og solgte i 2022. Serien består av fem illustrasjoner av en julekule i et grantre med fem små norske dyr som utforsker den.


prosjekt

Häxer logo

Logo design til Häxer, en norsk metallband som startet i 2022.


prosjekt

Tegneserie for Soil4U

Dette oppdraget var for et initiativ i Nederland som jobber med forbedring av jordsmonnet, stimulering av regenerativ jordbruk og stimulering av samarbeid mellom bønder, byen og landeiere. De ønsket seg et forklarende tegneserie som gir et lite inntrykk og kontekst om arbeidet dems. Det ble en firesiders tegneserie hvor jeg også skrev skriptet med god hjelp av en dialogskribent. Du kan se alle sider ved å trykke på knappen nedenfor.


prosjekt

Youtopia

Denne tegningen er for ‘Klein Wonen Magazine’ fra Nederland, i dems ‘Youtopia’ seksjon. Her intervjuer de en kjent person om deres personlige utopia. I dette tilfellet var det et klimaendret tilpasset landskap, en biotop sammenlignbart med Eemien-epoken. Et nettverk av skogshager som forsyner befolkningen med nok mat, men ikke for mye. Organisk vokset arkitektur og teknologi som etterligner biologien. Denne tegningen var laget med pen og farget digitalt.


prosjekt

Norsk friluftsliv for Nederlenderne

Jeg har skrevet og illustrert en bok sammen med min far som ble utgitt av Uitgeverij Noordboek i Nederland i 2021. Boka handler om hva vi som nederlendere kan lære av norsk friluftstradisjone og hvordan vi kan ta den holdningen om å gjøre naturen/landskapet del av sin hverdag til Nederland, med sin begrenset, men vakker natur. Boka er illustrert med 54 bilder som jeg har laget og her presenterer jeg en lite utvalg av dem.


prosjekt

Pubskilt for Ølbryggeri De Kroef

I Haaksbergen, Nederland, seiler båten ‘De Buurser pot’; en traditionell kanalbåt som har sitt havn på naturparken Het Lankheet. Båten tar med seg turister på dagsturer over kanalen ‘de Buurser beek’. Seilerne av båten har også et eget ølbryggeri og gjestene får et godt glass øl på slutten av ferden. For denne bryggeri var det behov for et eget pubskilt, så jeg fikk oppdraget til å tegne og designe et.


prosjekt

Ikoner for Barnfind Technologies

Dette var et oppdrag for Skagerak film AS. De lagde en reklame video for Barnfind Technologies og de trengte små ikoner for å illustrere innholdet til reklamevideoen. Utfordringen var at ikonene skulle være enkle å kjenne igjen dersom de kun var i bilde for et sekunde hver.


prosjekt

Tegneserie for DNT Friluftskole

En tosiders tegneserie for Friluftskolen i DNT Vestfold, for barn mellom 11 og 13. Poenget med denne tegneserien var å gi barna mulighet til å forberede seg selv før skolen og ved hjelp av bilder var det lettere å forstå hvilken forberedelser de skulle gjøre.


prosjekt

Bokomslag for "Wandelen met Meester Li"

En illustrasjon for bokomslaget til “Wandelen met Meester Li”, publisert i Nederland i 2018. Temaet for boken er å dra på tur etter taoistisk tradition, som var grunnlaget til denne kinesisk inspirerte illustrastjonen. Laget med blekk og akvarell.


prosjekt

Gårdsskilt

Jeg selger håndillustrerte informasjonsskilt til andelsgårder og parker over hele landet. Jeg har også illustrert egne til skilt til Oslo kommune og Museerne i Akershus. Presentert her er bare et lite utvalg men du kan se resten under Gårdsskilt.