Tilbake til forside
squash.jpg

Squash

Cucurbitaceae

Høsting

Høst når squashen er rundt 15 cm lang. Om den blir for stor, reduseres smaken. Bruk klær med lange ermer for å hindre at de spisse hårene på planten rører ved huden. Hårene er skarpe og kan gi en allergisk reaksjon hos noen.

Anvendelse og innhold

Squash er ikke den mest næringsrike av grønnsakene, men dens gode konsistens og smak gjør at den er svært anvendlig i matlagingen og kan brukes til nærmest alt som for eksempel salater, supper, lasagneplater, eller i en kake. Den er god rå, men ristet eller stekt squash er spesielt god på smak. Av planten kan også hannblomsten spises. En sjelden gang produserer squash for mye av –de uvanlig bitre– cucurbitane forbindelser, som er helsefremmende i små doser, men giftige i store mengder.

Lagring

Squash skal ikke vaskes, men børstes ren før lagring. Squash holder seg best ved 8°C, men kjøleskap fungerer fint for å bevare den i noen uker.