Tilbake til forside
hvitløk.jpg

Hvitløk

Amaryllidaceae

Høsting

Hvitløk kan høstes når tre til fire av de nederste bladene har blitt vissnet. Høst kun i tørre værforhold. Ta tak i stilken nærme bakken, og dra opp løken.

Anvendelse og innhold

Hvitløk har en lang tradisjon, ikke bare som smakstilsetning i maten, men også som medisin. Den har nemlig en sterk antibakteriell virkning og inneholder dessuten en rekke helsefremmende kjemiske forbindelser som er effektive med å hjelpe kroppen å opprettholde normal cellevekst; spesielt i spiserøret, magen, tarmen og prostata. Av hvitløken spises hovedsakelig selve løken, men blomsten er også spiselig og har en mildere smak. Likevel skal toppen fjernes før den blomstrer for å bevare næringen i løken.

Lagring

Hvitløk skal tørkes før lagring. Dette foregår på et luftig sted uten direkte sollys. Når toppen og det ytterste skallet har tørket, er hvitløken klar til lagring.