Tilbake til forside
sellerirot.jpg

Sellerirot

Apiaceae

Høsting

For å høste sellerirot, skjær av den nedre delen av roten slik at knollen løsner fra jorden. Rist av jorden, og knekk av bladverket. Legg bladverket i komposten.

Anvendelse og innhold

Som nevnt kan hele planten brukes til matlaging, men det er avhenging av sesongen. Bladverket er kjent som stangselleri. Den kan spises rå og er en fin tilsetning i salaten, men den kan også stekes eller kokes. Stangselleri har et høyt innhold av kostfiber og kalium; et mineral som blant annet hjelper til å opprettholde et normalt blodtrykk. Sellerirot har en søt og aromatisk smak og kan nyttes både rå eller varmebehandlet. Den har en fast konsistens og er en fin tilsetning i mange forskjellige retter. Roten har også et næringsrik innhold med spesielt store mengder av kalium.

Lagring

Om sellerirot er uvasket kan den lagres for flere måneder, best ved 2°C.