Reddik
Brassicaceae
Høsting
Reddik er høsteklar når den har fått en diameter mellom 2 og 3 cm. Høst med bladverket på. Reddik er en liten grønnsak, og kan enkelt plukkes fra bedet.
Anvendelse og innhold
Reddik er en næringsrik og aromatisk ingrediens i maten. Dessuten inneholder den helsefremmende fytokjemiske forbindelser akkurat som flere andre grønnsaker i brassica familien. Reddik har en nydelig skarp smak, og rå er den en perfekt tilsetning i en salat, men den kan også stekes i pannen som en del av en grønnsaksblanding. Bladene er også spiselige, og man kan bruke dem som grunnlaget i en mild pesto. Reddik i blomst utvikler spiselige, smakfulle belger. Det finnes mange reddiktyper med ulik fasong og farge, men som regel er de røde og rund i formen.
Lagring
Med bladverket på og under kjølig forhold har reddik en holdbarhet på omtrent en uke. Uten bladverket og uvasket, har den lengre holdbarhet. Best lagringstemperatur er 2°C.